PİŞİRME TEKNİKLERİ
BALIK ;
HAMSİ ; Mısır unu ile az yağda kızartmak hamsiye lezzet katar.
PALAMUT ; Mevsim sebzeleri ile güveç yapılır.
CUPRA ; Birgün soslu sıvı yağda bekletilir ve Izgarası yapılır.
LEVREK ; Mevsim sebzeleri ile fırında yapılır
ET ÇEŞİTLERİ;
KOYUN ETİ ; Güveçde mantar ve soğan ile pişirilir.
DANA ETİ ; Birgün soda içinde bekletilirse et lezzetli olur.
TAVUK ETİ ; Sarımsak ve salçalı sos lezzet verir.
SEBZE ÇEŞİTLERİ;
PIRASA ; Buhar ile haşlamak mineralleri korur
Y.FASULYE ; Az yağda kendi suyu ile pişirilir
PATATES ; Közde yapılan patates lezzet ve mineral zenginidr.
|