HURMA TATLISI 6 KİŞİLİK
Malzemeler; 450 gr Hurma 1 Su Bardaği Ceviz veya Fındık Dövülmüş 100 gr Tereyağı 50 gr Hindistan Cevizi
Hazırlanışı ; Hurmaların çekirdekleri ayıklanır, fındıklar hurmaların içine konularak rulo şeklinde sarıldıkdan sonra, kızğın tereyağının içine atılarak hafif kızartılır. Biraz soğumaya alınarak üzerine hindistan cevizi eklenerek servise sunulur.
TİRİTONYUM TAVUK ÇORBASI 8 KİŞİLİK
Malzemeler; 1/2 Piliç 1 Su Bardağı Süt 2 Yemek Kaşığı Un 2 Diş Sarımsak
1 Tutam Tuz
1 Tutam Pul Biber
1 Tutam Pirirnç 1 Yemek Kaşığı Tereyağı 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
1 Tutam Maydonez
1 Tutam Dereotu
Hazırlanışı; Pilic suda 45 dk haşlanır, haşlanan piliçin suyu süzldükden sonra soğumaya bırakılır. Bir kabın içerisine süt ve un konularak ezilir, malzemenin içine 2 diş sarımsak rendelenir. Süzülen Piliç suyu tencerenin içine konulur içine bir tutam pirinç atılır, kaynayan piliç suyuna malzemeler yavaş yavaş içine ilave edilerek kısık ateşte pişirilmeye devam edilir. Piliç bir kıvama geldiğinde ,tavuk küçük parçalar halinde tencereye katılır. 5 dakika kaynamaya bırakılan piliç ocakdan indirilir. Eritmiş olduğumuz terayağının içine pul biber maydonez ve dereotu ilave edilir ve hazırlanan çobanın üzerine eklenerek servis edilir..
AFİYET OLSUN
|