Yemek üretiminde kullandığımız tüm gıda maddelerini özenle seçer, korur ve işler.
Sağlıklı Gıda demek ; Besin değerini kaybetmemiş, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik açıdan temiz olan bozulmamış gıda maddeleri olarak tanımlanmaktadır. Biz mendika olarak bu gıda maddelerini kendi kalite ölçü ve cetvellerimiz doğrultusunda üretici firmalardan özenle seçilerek alınır.
"Kaliteli Malzeme Nasıl Anlaşılır";
Basitce dikkat edilecek husular
- Görünüm ( canlılık )
- Koku
- Tazelik
Kaliteli Malzeme Nasıl Korunur;
1-Güvenli Gıda
2-Gıdanın Tam Pişirilmesi
3-Pişirilmiş Gıdanın Vakit Geçirilmeden Tüketilmesi
4-Pişirilmiş Gıdaların Dikkatlice Özel Koşullarda Saklanması
5-Pişirilmiş Gıdalar Bütünü ile Tekrar Isıtmaya Tabi Tutulması
6-Pişmiş ve Çiğ Gıdalar Arasında ki Temasın Önlenmesi
7-Böcek ve Kemirgenler den Korunması