YEMEK CATERING MENDİKA,mendika,lezzet,toplu yemek,yemek,catering, davet, düğün, organizasyon, kokteyl

         ANKET
Yemek ve ikram hizmetlerinizde firma seçimi yaparken hangi kriterlere önem veriyorsunuz ?





   » Mendika İnteraktif


Yemek Tarifleri

HURMA TATLISI  6 KİŞİLİK

Malzemeler;
450 gr Hurma
1 Su Bardaği Ceviz veya Fındık Dövülmüş
100 gr Tereyağı
50 gr Hindistan Cevizi

 

 

Hazırlanışı ;
Hurmaların çekirdekleri ayıklanır, fındıklar hurmaların içine  konularak rulo şeklinde
sarıldıkdan sonra, kızğın tereyağının içine atılarak hafif kızartılır. Biraz soğumaya
alınarak üzerine hindistan cevizi eklenerek servise sunulur.

 

TİRİTONYUM TAVUK ÇORBASI  8 KİŞİLİK

Malzemeler;
1/2 Piliç
1 Su Bardağı Süt
2 Yemek Kaşığı Un
2 Diş Sarımsak 
1 Tutam Tuz
1 Tutam Pul Biber  
1 Tutam Pirirnç
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ 
1 Tutam Maydonez
1 Tutam Dereotu

Hazırlanışı;
Pilic suda 45 dk haşlanır, haşlanan piliçin suyu süzldükden sonra soğumaya bırakılır.
Bir kabın içerisine süt ve un konularak ezilir, malzemenin içine 2 diş sarımsak rendelenir.
Süzülen Piliç suyu tencerenin içine  konulur içine bir tutam pirinç atılır, kaynayan piliç
suyuna    malzemeler  yavaş yavaş içine ilave edilerek kısık ateşte pişirilmeye devam edilir. 
Piliç bir kıvama geldiğinde ,tavuk küçük parçalar halinde tencereye katılır. 5 dakika kaynamaya
bırakılan piliç ocakdan indirilir. Eritmiş olduğumuz terayağının içine pul biber maydonez ve
dereotu ilave edilir ve hazırlanan çobanın üzerine eklenerek servis edilir..  

AFİYET OLSUN

 


 

 


      HABERLER
  
İş Başvurusu
TIKLAYINIZ

         EPOSTA GRUBU
Mendika ile ilgili gelişmelerden haberdar olmak için eposta grubumuza üye olabilirsiniz.
Ad-Soyad
Eposta


Yenimallle 100. yıl bulvarı prestij iş merkezi c-blok 55, D:4, 06370 Yenimahalle/Ankara
Tel: (0312) 385 00 29 Faks: (0312) 385 00 29
mendika@mendika.com.tr